måndag 22 juni 2009

Arbetsvecka och midsommar

Jonas hade 'semester' veckan före midsommar. Trevligt. Vi var väldigt produktiva och lade golvvärmeslangen i arbetsrum, sovrum och halva salongen efter ha fräst ur vändningar i glespanel för slangen med min hemma gjorda mall. Fungerar över förväntan.


Därefter satte vi väggreglar och skruvade upp osb-skivor. Dosor och slang sattes elegant av El-Jonas medan hans assistent Prakt-Ivar var något slöare och funderade mest.

När det var fint väder rev vi panelen på storstugan, reglade upp och isolerade med 45mm. En regel var rutten så den ska bytas innan ett nytt fönster ska in. Detta sker då ytterligare mankraft finns på plats till midsommar, då Svante och dom kommer (Jenny och Erik förstås). Det var rejält tungt .



Veckorna innan midsommar så handspikades panelen på kontoret. Jag gillar raka spikrader.


Vi var även på Pelles och Fridas bröllop på Byholmen. Det regnade i 24 timmar men vi fick vara med på en fantastisk fin fest med god mat och trevligt umgänge.


En ny stödmur börjar även växa fram.


Helgen avslutades med att ett sju-årigt löfte av Jonas och Erik om att bjuda på en morsdags-picnic infriades. På grund av väderomständigheter fick den hållas på övervåningen.


På måndagen grundmålade Birgitta och jag det sista taken på huset, så nu är det klart för den stora målarfesten den 27-28 juni....

Inga kommentarer: