tisdag 7 juni 2011

Släktbesök - arbete och/eller nöje ?

Besök av bror och svägerska i helgen medför med hög sannolikhet att det händer något på huset. Vi startade lite försiktigt med med att sätta upp en hängränna som saknades och göra ett avstick på det befintliga stupröret. Det blev väldig bra och extra glad blev jag av att få bort hängrännan som dagen innan hade förorsakat ett stort blödande hål i mitt vänstra ben när jag klippte gräset dagen innan.

Efter detta så hann vi med att fira Bosse med champange eftersom han är på gång att gå över i en annan fas i arbetslivet, fast det tycks gå lite försiktigt med den saken också.

Lördagen ägnades åt att bygga entrétrapp, eller rättare sagt gjuta plintar för denna. Min ursprungliga konstruktion med enkla stenstöd godkändes inte av högre instans utan det var bara att gräva 3 plinthål tills pinnmon kom i dagen. Nu blir det rejält. Gjutformarna är gjorda av gamla vindskivor. Det känns bra att kunna utnyttja gammalt material på ett bra sätt.

Vi blev nöjda med gerningen för entréplanet, inga synliga infästningar:

Mot eftermiddagen upplevde vi ett intressant väderfenomen, nämligen ett omslag av vindriktingen från västlig till ostlig vind samtidigt som temperaturen sjönk 10 grader. Allt var förutspått av yr.no som stämde på minuten. Min väderpinne hängde dock inte med. Gjutningen av de tre plintarna skedde därmed med bra hastighet. Jag hade tur att att de två cementsäckarna från 2009 fortfarande var OK och att vi hade tillräckligt med grus för det här var helt oplanerat.

Tack Bosse och Carina för en toppentrevlig helg och en massa fint arbete!

Nationaldagen firades med flaggning och ytterligare arbete på trappkonstruktionen, bl.a som gjordes infästningen av bärlinan i huset om, så att istället för en balksko så finns det nu ett stöd från grundsulan istället. Jag har reglat upp för trallen och förberett för bygge av vanger nästa gång. Otroligt tillfredställande att använda virke som har varit liggande här och där, både smått och gott.

Sålde den 3:e dörren för 250 kr och fick 50 kr i dricks (eller milpengar) eftersom jag körde hem den till porten! Nu har jag fått blodad tand och tänker lägga ut mer överblivet material eller prylar på blocket. Därför har jag skapat ett särskilt album på Picasa för detta nämligen:
Byggmaterial mm till salu

1 kommentar:

jonas sa...

Och mina vattenpass får jobba hårt ser jag. Nice :-) Ska kontrollmäta när jag kommer upp...