måndag 5 september 2011

Toppenhelg!

Helgen har varit framgångsrik rolig och och vi har hunnit med mycket, men även njutit en hel del.  Vi började med att köpa in 36 lm dubbelfasspont på Haglunds i Tierp på vägen upp på fredagen. Det tog lite tid och det är alltid lika roligt att handla där. Lasse på brädgården lyckades leta upp  prima gästrikegran sågat på Åshammar i exakt rätt längd (4.50)  samt vi fick även lite tips på en takpanel, nämligen Moelven Regina Rustic. Det är en färdigmålad  MDF-panel med dold infästning som gör att den inte spricker. Detta är nödvändigt eftersom spännvidden på Kertobalkarna i taket är 8 m och jag vet att det rör sig lite när det är snölast. Ytan på panelen är lite borstad så den har viss karaktär. Vi får se, men det känns riktigt bra nu. Kanske vi kan tajma in något kampanjpris till hösten ......

Efter avlastning av virket och snabblunch drog vi iväg till IKEA Valbo. Där förfinade vi designen på tvättstugeinredningen något och det blev en hel kärra med platta paket med oss hem på kvällen. I solskenet på lördagsförmiddagen börjar Birgitta montera stommar medan jag grundar panelen och spikade fotplåt på Lillstugan. Helklistrade en remsa underlagspapp över skarven. Klart för ytpapp!

Birgitta visar vad skåpet ska stå i tvättstugan:

Så här ser det ut nu. Luckor, Nexus björk,  och ett högskåp måste kompletteras på IKEA Uppsala i veckan. Vit laminatskiva med träkant blir det.


Jag fixade även till fönsterbänken i ek, som slipades och oljades in. Det blev väldigt bra och Birgitta liksom jag är mycket nöjd och entusiastisk med hur tvättstugan utvecklar sig.

Förhoppningsvis kan vi gera bänkskivor, montera ho och övrig inredning nästa vecka. Ett litet streck i räkningen var att hon kom lite fel i förhållande till avloppet med det fixar jag med två 90 graders böjar så att avloppet blir parallellförflyttat 35 cm.

Fina varma dagar var det och vi hann en en svamptur också och hittade en hel del gula kantareller.  Dessa blev så småningom en del av en delikat och trivsam söndagmiddag.


Denna röksvamp (?), som växte på vår bilväg, plockade vi inte, men den var fin att titta på:

Vi trivs i köket, här är jag för tillfället i en av mina favoritpositioner:


På Blocket hittade jag 100 m 20mm golvvärmeslang till ett mycket bra pris. Nu kan jag äntligen göra klart golvvärmeinstallationen uppe när det passar och inspirationen (Jonas)  infinner sig. Vändspår i glesen är redan urfrästa.


Vårt vildsådda äppelträd bär inte så rikligt med frukt i motsats till alla andras äppelträd som verkar ge frukt i överflöd i år.

Gräsklippning är ett måste varje vecka tycker Birgitta:


Jag har även fyllt vedboden med ved. Nu har vi 7.5 kubikmeter att elda i vinter och jag känner mig rik.

1 kommentar:

Vendela sa...

Hejsan,
ni har då flera projekt på gång! Jag tror resultatet kommer bli super. Det skulle vara roligt om ni ville lägga upp detta projekt på Byggla (när ni sätter upp hyllor)

På Byggla.se kan man lägga upp sina byggprojekt, få feedback samt inspiration. 

Det skulle vara väldigt roligt om du kan visa hur du förändrar ditt hus. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot.
Du kan antingen gå direkt till http://byggla.se/projekt/skapa-projekt/ eller så mailar du mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
/Vendela