torsdag 17 mars 2011

Trappbygget fortskrider 2

Helgen började med barnvaktsengagemang hemma i Bälinge, ett inspirerande avbrott i vardagen. Det är verkligen kul att följa utvecklingen hos denne lille man, det händer väldigt mycket nu och man kan med fantasi konversera hyfsat med honom. Han börjar bli duktig på att peka ut olika djur bl.a. Svante var lite snuvig som han frikostigt delade med sig av.

En liten hare skuttade omkring utanför huset. Kul med lite djurliv i Bälinge också.

På lördagseftermiddagen åkte vi upp till Granntomta, där våren börjar visa sig ordentligt med snösmältning och takdropp.

Birgitta slipade limträbalken uppe och kvistlackade 2 ggr samt spacklade. Den ska täckmålas vit innan vi monterar trappen. För dom som är oroliga över arbetsställningen, så kan jag berätta att under plasten så ligger bräder som skulle ta emot ett eventuellt fall ned i trapphuset. Man vill inte se en kvinna på fall.

På våningen under monterade jag limträpelaren och gipsade  bl.a.

Birgitta oljade fram och baksidor på planstegen, återstår nu bara att fräsa av en del kanter innan montaget. Nästa vecka oljar vi sättstegen.

Planstegen får torka på vangerna tills vidare. Det ser lovande ut tycker jag.

Uppefrån ser det ut så här. Furupanelen i bakgrunden kommer att tas bort när trappen är färdigställd. Det blir öppet mot storstugan istället.

Inga kommentarer: