måndag 24 oktober 2011

Barnvaktshelg med inslag av arbete

Vi har varit (pedagogiska) barnvakter åt Svante några dagar. Stimulerande och roligt att följa denna 2.5-åring (nästan) i alla hans upptåg. Vår granne Börje i Bälinge lånade ut en fin trehjuling som måste provköras:

Sedan var det dags för det sedvanliga skruvandet med Ixo. Stora banken (hammaren) ska vara med och han gör det galant:

Ibland är det bara att softa lite och hålla kontakt med omvärlden:
På fredagen åker vi till Granntomta och då blir det genast till att arbeta. T.ex köra jord till Farmors stenparti:

Tid för lite slappåkande i stora skottkärran hanns också med:


Jag har grävt ut runt brunnen för att försöka minska mängden humus i vårt vatten. Då upptäcker man två sprickor mellan 1:a och 2:a betongringen och att smårötter har vuxit in. Det ska åtgärdas naturligtvis och jag kommer att lägga markduk och sedan fylla med makadam närmast brunnsringarna. Hoppas på att det blir lite bättre vatten kvalitet hädanefter.

Erik kommer upp på lördagen och vi bryter upp några stenar som grävaren missat och återfyller hålen efter alla stenar och stubbar. Nu börjar det faktiskt arta sig. Till våren får jag lägga på mera jord, jämna till och så gräs:
 Slutresultatet:
Så här såg det ut 2007:

Svante plockade kastanjer i det fina höstvädret:
  
På måndagen åker vi in till K-Rauta och köper 46 paket (75 kvm) Moelven Regina Rustic till ett hyfsat pris - 139 kr/kvm. Jag har bestämt mig för detta innertak i övervåningen tillsvidare - kanske blir det något annat lite längre fram, men nu känns som att vi måste komma vidare.

Tack Erik och Svante för fin hjälp och kul tid tillsammans!

Inga kommentarer: