torsdag 16 december 2010

11m trappa och lite fräsigt

Senaste månaden har vi jobbat en del på vår sociala kompetens (det gick väldigt bra) och trappkonstruktion och bl.a så har jag fått trappritningar i skala 1:1 uppritade. Det blev 11m papper totalt, 6 meter för vangerna, och 5 meter för planstegen. Vangerna, som blir dolda, byggs i 25mm plywood + 20 mm förstärkning, totalt 45mm breda. Plan- och sätt-steg sågas till av 38mm stavlimmad ek.



Det ska bli spännade att äntligen få sätt igång med det trappbygget, men först måste vi fixa klart köket och tvättstugan.... Jag har gerat bänkskivorna och fräst ur spår för fästelementen som ska dra ihop skarven. Underbart att ha ett biljardbord att jobba på. Sågsnitten blev bra med en nyinköpt klinga med 40 tänder (dyr !). Det blev hyfsat bra än så länge, sågade på fel sida om måttet enbart vid ett tillfälle av 4 - framsteg!. Slutomdömet får ske när vi får skivorna på plats till helgen, då vi ska sätta lamellfräsen i bruk. Dels ska skivorna breddas c:a 4 cm och dels ska den gerade skarven fixeras.



Birgitta målar väggar och tak i tvättstugan, så det börjar dra ihop sig för tätskikt och klinker. Jobben tar inte slut utan det ena ger det andra.

Barnvakt var vi en helg början på december, "Sven-helgen", och fick hjälp med snöskottning och renhållning (egentligen är det älgar, men för Svante gör det inte så stor skillnad, han tycker det är kul att hjälpa till oavsett motiv):


Vi hann med att  leka "tittut" i puss- och kram-luckan också:

Lite småjobb, som att såga till återstående undergolv i klädkammaren gjordes också, lite el, lite latexfog, lite reglar, lite funderande .....

Birgitta började julpynta med den nya ljusstaken:

Inga kommentarer: