onsdag 22 december 2010

Bänkskiva på plats

Chefen för avdelning Vitvaror & Gardiner har bestämt sig för en Electrolux inbyggnadsugn, EOB62300W. På fredagen  hämtar jag den i butiken och jodå, den får plats i en VW Passat i framsätet, om man tar bort allt emballage och använder skohorn...


När Jonas kom upp senare på kvällen hade han varit ute och shoppat. Man blir ju inte så ledsen när han kommer med en Festool sänksåg....


Jonas ville hemskt gärna pröva den och klart att man ställer upp på sina barn. Vi finsågade gerskarven på bänkskivan till att börja med. Det blev otroligt fina snitt, så vi var tvungna att använda den till alla andra snitt också, både längs fiberriktning och tvärs fiberriktning. Perfekta snitt på alla sätt! T.o.m urtaget för spishällen kunde vi använda sänksågen till.

8 timmar senare hade sågat klart och limmat ihop den breddade bänkskivan. Lamellfräsen FERM från Jula var dock riktigt kass och gjorde inte parallella spår, så vi skruvlimmade ihop bänkskivorna istället. Lamellfräsen ska återlämnas, nu får man börja fundera en ny blå Bosch, eller något annat bra alternativ.


Birgitta avslutade med att olja in skivorna och kökschefen med personal verkade väldigt nöjda. Återstår nu att sätta upp lämpliga lister mot väggen eftersom väggarna är inte helt rätvinkliga och att bestämma sig för väggbeklädnad. Det lutar mot vitt kakel i dagsläget, men det kan ju ändra sig.

Jag började tillverka fönsterbrädor till kök och tvättstuga av restbitar från bänkskivan. Blev inte nöjd, så det blir till att göra om innan jag tar bilder. Tack Jonas för allt fint arbete och alla verktyg ! 

22 minusgrader i Uppsala just nu!

Inga kommentarer: