söndag 27 juli 2008

Här har ingen vilat sedan 1962.....

Jonas tycker detta är en lämplig inskription efter ha kört hårt med att gräva, dra sten med stubbrytaren samt med att borra i sten två helger i rad . Det blev ingen Cobra utan en elektrisk DUSS P90 samt 3 stycken spräckkilar från Tidermans. Borrhammaren är riktigt potent och vi kör c:a 30 stycken 35 mm hål, 25 cm djupa på stenar under huset helgen 18-19 juli. Det går bra att spräcka dom med storsläggan även om arbetställningen är lite omöjlig.


Vi har grävt under huset ett par dagar och nästan alla stenar är utdragna och jord är nu bortschaktat.






På fredagen kommer ostindiefararen Götheborg på besök till Gävle. Mäktigt trots att den gick för motor (6 knop). Jag hade sett fram emot att få se den kryssa in i farleden, eftersom det var en bra sydvästlig (mot)vind. Har aldrig sett så många småbåtar på fjärden tidigare. Bilder kommer.

Min granne Börje från Bälinge kommer på söndagen och vi börjar mura LECA muren. Vi kommer ganska långt på 2 dagar. Tack Börje!


Vi får bråttom att baxa ut alla kluvna stenar från grunden innan den muras igen och det ser ut som ett mindre slagfält pågräsmattan. Mycket sten blir det att köra/släpa ner till bryggan senare.


Inga kommentarer: