tisdag 19 augusti 2008

Milstolpe - grundmuren krönad!

Augusti måste bli den regnigaste månaden på åratal, det har regnat eller skvättat i princip varje dag och det har varit ett väldigt sjå att lägga pressenningar så att grunden inte blir vattenfylld. Den är dock hyfsat torr och hoppas den hinner torka ut mer innan snickarna kommer "i september". Retrospektivt har det varit bra att dom är försenade, dels med tanke på vädret och dels på att jag ska hinna klart med allt.

Idag, första soldagen på veckor och Jonas födelsedag , har vi (Jonas, Birgitta och jag) i alla fall krönt grundmuren i våg med cementmurbruk och det känns som en riktig milstolpe. Nu återstår isolering av utsidan av muren (inkl reglar för sockelskiva) och återfyllning med c:a 10 ton makadam också, samt rivning av gammal utbyggnad plus panel, markisolering, plastning och allt annat som man inte har tänkt på.. Sen kan vi börja bygga upp på nytt !


Betongblandaren får vila en stund nu till det är dags för att gjuta plintar till garage och entre. Vanlig syn på uppfarten på Granntomta nedan:


Har beställt fönster från GoB med leverans v. 38 och ytterdörrar, Nyhamn (Skånska byggvaror , en i teak och en vitmålad. Ett sidoljus i teak blir det också.

Inga kommentarer: