måndag 30 augusti 2010

60-års fest!

Vi kämpade hårt för att köket skulle vara igång lördagen den 21:a augusti 13.00 senast. Just in time kan man lugnt säga, 23.00 på fredagskvällen var tappvattnet och avloppet klart (nja, några förluster får man ta i form av en läckande koppling). En halvtimme senare så kopplades diskmaskinen in. På natten och lördagsförmiddagen städas det febrilt inne och ute. Jonas satte in köksluckorna strax före 12 på lördagen. Köket utrustades med temporära bänkskivor, typ slim-line, med älgmotiv. Kanske nåt för IKEA?. Täckskivor, socklar mm saknas.

Efter lunchen planerade vi bara till en parkeringsplats och byggde några meter stenmur och allt är lugnt eftersom Svante styr upp det professionellt. Jag har filttofflor av märke Flyfoot, dagen till ära.


Vi dukar upp för fest (det är vatten i dunken):

Närmsta släkten anländer enligt plan och huset inspekteras. Tjejerna är glada i det nya köket.

Medan andra tog det lite lugnare.


Jag blir uppvaktad på bästa tänkbara sätt och med entusiastisk hjälp av den yngre generationen. Whiskeyprovning med expertdokumentation och en takvandring:

En proffsgrill:


En Bosch Blå:

Och en kanonfest på kvällen då vi alla rymdes kring det för kvällen förlängda biljardbordet:

Smågrabbarna (och Linn) skulle bada naturligtvis. Ingen poolvärme så det var bråttom upp..

Dagen efter var det dags att montera ihop grillen, tre ingenjörer och två ekonomer krävdes det. Ekonomerna höll sig lite i bakgrunden och fixade ett bra resultat.

En fläktrem mindre i världen att oroa sig för. Det blev en lugn tillbakaresa för Jonas:

Tack alla för allt !

Inga kommentarer: