torsdag 12 augusti 2010

Alko test och målning

 Jag testade Al-ko vedklyven med en hyfsat rejäl tallbit. Den pallade testet och det är bra för jag har c:a 20 st till av samma dimension.



Annars har vi jobbat  vidare med köket. Birgitta har grundmålat taket och jag fortsatte med att sprutmåla väggar och tak i enté och kök. Man blir påtagligt nöjd och trött när man är klar och rengjort allting och fått en kopp kaffe. Notera de fina pelargonerna.


En Wagner 665 Wallperfect används och sprutmålning går väldigt fort när man väl har täckt för allting noggrannt, för det bildas en hel del dimma, i alla fall när jag håller på. På den här instruktionsvideon ser det enkelt ut. Bristande teknik och kanske inte optimal färg som ska spädas till 'lagom' viskositet gör att jag ännu inte är nöjd. Men man får träna..... och lite finputs med en roller och pensel gör susen.

Ett mellanspel som barnvakt gjorde vi också då Jenny och Erik var på bröllop i Enköping. Svante, här uppsnofsad pga 70-års uppvaktning, var som vanligt lättsam och vi tog långa promenader med veteransulkun som han älskar. Det märks att vi inte är i Uppsala så ofta, naturen i form av humle håller långsamt att ta över vårt hus.

 Vi har även inhandlat och hämtat det mesta till köket från IKEA också. Grymt imponerad av logistiken på IKEA, det gick otroligt snabbt att plocka ihop, men naturligtvis saknas det lite grann så det blir fler vändor till Valbo alternativt Uppsala. Kaosmaximum i hustet har troligtvis passerats, nu kan det bara bli bättre, speciellt som vi ska ha 21 personer på fest den 21:a augusti. Vi får ligga i....

Skivorna för golvärmeslangen limmades fast och det är klart för att lägga golvvärme i köket och tvättstugan nästa gång vi kommer hit, dvs på fredag.

Planen är nu att lä ga golvvärme, trycktesta, lägga laminatgolv, montera stommar och lådor, köpa diskmaskin, dra avlopp och tappvatten.......

Inga kommentarer: