onsdag 29 juni 2011

Rivstart på veckan

blev det med att ta bort gamla panelen till storstugan. Den ska tilläggsisoleras med 45 mm men först måste vi förbereda för El-Jonte att dra flexslang, så vi kan få dold montage av vägguttagen i storstugan. Han hade tid på eftermiddagen turligt nog. Fönstret ska bytas och flyttas ut vid tillfälle.

På tisdagen var det strålande solsken och vad passar bäst om inte att riva bort det gamla papptaket på Lillstugan. Det är original 1962, så det var högtid att förnya eftersom jag vet att taket har läckt på sina ställen de senaste åren. Som tur var är undertaket i gott skick, endast en bräda vid takfoten och vindskivor på nordsidan måste bytas. Skönt att jag disponerar Jonas bordssåg! Arbetet gick fort och vi fyllde en hel kärra med gammal papp innan förmiddagskaffet. Sedan tog det en del tid att ta bort all gammal pappspik innan det var dags att lägga ny papp. Vid 19-tiden på kvällen var vi klara med underlagspappen, klistrad i skarvarna och spikad cc 60mm i zick-zack mönster, och det är tätt igen!

På onsdagen kände Jonas och jag oss som riktiga hantverkare - vi åkte till Jula och köpte 3 rotdosor och sedan spelade vi golf på eftermiddagen... Fast egentligen hade vi kört pappen till återvinningen, köpt ytpapp (Trebolit 141 Glaciär 3 grader) på Byggmax mm, mm.

Torsdagen regnar det och vi ägnar oss åt en del inomhusarbete med små saker som skulle göras, bl.a lägga golv i smatten i köket. Jonas demonterade gamla elledningar som inte används längre mm, mm.

På midsommaraftons förmiddag lade vi om stenarna vid entren och snyggade till.

och så här snyggt blev det innan vi gick ner till ängen för det sedvanliga midsommarfirandet som avslutades med en god middag på kvällen.


Den här granen var lite ledsen över att nu vänder det.

Dagen efter, midsommardagen, tog vi det lite lugnt med att enbart isolera och sätta vindduk och göra klart för panelsättning

Tack Jonas för en mycket rolig och framgångsrik vecka. Otroligt värdefullt. Den enda smolken var att jag fick stryk i golfen... (men det var ju förväntat)

När Jonas lämnat oss på söndagen så tar jag och Birgitta itu med att skrapa och tvätta lillstugan. Allt renskapat är grundmålat så nu är det klart för nästa moment, kanske redan till helgen - välkomna Roger, Erik, Jenny och Svante !

Jag har dessutom städat upp på vedbacken - mycket efterlängtat. Nu väntar jag på att Grävar-Anders ska komma och planera uppfarten, gräva upp en del stubbar, flytta stenar och bygga stenmur. Då kan vi verkligen få till entrén till huset, det ser lite för mycket ut som en byggarbetsplats fortfarande.

Det är vackert i sommarkvällen också!

och båttrafiken var livlig:

Inga kommentarer: