tisdag 9 september 2008

Grundmuren isolerad

Birgitta och jag tog ned den gamla rönnen (egentligen fyra stycken, rätt kraftiga) på framsidan på torsdagseftermiddagen, den har passerat bäst-före-datum och står dessutom ivägen när vi ska ha ner material till huset. Vi var tvungna att ta till lite rep och akrobatik för att ta ned den i omgångar eftersom den stod lite tight till med alla byggnader omkring. Nu har vi ännu mera att elda , måste dock sågas, klyvas och torkas först.


Så här såg rönnen ut hösten 2007. Det som ser ut som en arkeologisk utgrävning är min tappra handjagning innan Anders kom med grävmaskinen ( i februari 2008)


Jonas och jag satte upp tältet, 6*6m, med lagom mängd stön och en och annan svordom medans Birgitta plockade svamp, jordgetingarna är troligtvis kvar ner i jorden än så länge och störde inte oss alls. Det kom naturligtvis lite regn, har det inte gjort det varje dag hittils sedan 1:a aug ?, och då kunde vi stå i tältet och serieproducera reglar i alla fall. Det ska nog gå bra att måla också.



Med lite tålamod och hyfsat väder så lyckades vi få klart den utvändiga isoleringen av 37.5 m LECAmur. Det tog drygt två dagar, konstigt vad allt tar tid. 50mm cellplast med stående tryckta reglar (45mm breda), som fästes upp med 120mm skruv och plugg med cc 40. Allt klappat och klart för en sockelskiva (Steni Terra) som sätts upp nästa år då vi färdigmålat huset. Fast vi kärrade ut lite makadam och återfyllde också, så snart börjar det bli plant och snyggt runt huset så att Mats & co. kan sätta upp ställningar på ett bra sätt. Myckewt makadam kvar, måste hitta en bra lösning på detta.


Här nedan syns dammsugaren som vi jagar getingar med, de blir färre och färre, men det kanske beror på årstiden. Notera den matchande presenningen. Till helgen åker panelen bort och då är det definitivt slut med gullandet.


En lite smolk i glädjebägaren är att jag fick nåt splitter i vänstra ögat när jag körde borrhammaren. (Näst sista hålet av c:a 180 st!). Sköljer nu med ögonbad och hoppas att det ska ge sig. Nästa gång är det skyddsglasögon på, trots att jag bär vanliga glasögon! Undviker en bild med tanke på känsliga personer.

Birgitta hittade lite svamp som avnjöts sedvanligt dock inte bläcksvamp eftersom denna inte är kompatibel med vin. Man måste kunna prioritera och ta svåra beslut. Gräset klipptes gräset/trimmade kanske för sista gången.

Inga kommentarer: