onsdag 24 september 2008

Stomresning - dag 0

Idag skulle vi sätta igång med stomresningen men virkesleveransen är försenad så att det blir i morgon bitti istället. Äntligen! Det har varit kanonfint väder i över en vecka nu och jag hoppas att det fortsätter i samma stil tills vi fått det vädertätt. Mycket talar för det, det är extremt lågt vattenstånd och det bådar gott (högtryck). Eventuellt blir det blåsigt med nordliga vindar till helgen, men uppehåll. Man får ju lite noja efter allt regnande i augusti. Ön längst till vänster vid horisonten är Eggegrund, fyren syns nästan om man förstorar bilde. Är detta lugnet före stormen ?

Jag har kört makadam och städat bort rivningsvirke. Vi behöver ett modernt 3-fas uttag för byggström och jag fick hjälp av min granne att fixa detta lite snabbt på Lillstugan. Vi hade naturligtvis bara det gamla, ovala, numera ej tillåtet uttag. Det är mycket med elen som måste fixas - det är inte hållbart med 4 proppskåp spridda över huset och gamla kuloledningar.

Nästa torsdag, 2 oktober mellan kl 11 och 15, kommer dörrarna med bil från Skånska Byggvaror. Hoppas att det finns några reglar att fästa dom i då.

Inga kommentarer: