torsdag 29 juli 2010

Köket färdigrivet, nu bygger vi nytt

Besök av Jonas, Erik och Svante är inte bara kul, man får hjälp med mycket också. Svante visade gott handlag med diverse verktyg och älskar att sortera skruvar. Det bådar gott inför framtiden. Alla skruvmejslar är i behåll (än så länge).

Efter att innertaket med isolering revs ut helt för några veckor sedan reglade Jonas och jag upp trapphuset. Därefter rev jag resten av taket i tvättrummet och Erik rev ut de sista väggarna. Man börjar nu få en uppfattning om hur köket kommer att bli och det känns ganska bra så här långt. Gips börjar komma upp på väggarna och Birgitta har grundmålat större delen av taket. Det är rejält stökigt nu och lite praktiska problem har vi naturligtvis. Micron i poolrummet, spisen i gamla köket, diskbänk, med avlopp men utan vatten, och kylskåp i det kommande badrummet. Vatten hämtar man i duschkabinen som står i den kommande tvättstugan...

Vi har valt ett IKEA kök och efter en konsultation hos IKEA så är planlösningen nu slutgiltig. Det innebar att jag var tvungen att dra om lite el väggarna bl.a. men det blev en bättre luftigare lösning än vad vi hade tänkt fram tidigare. Det blir ett kompakt men förhoppningsvis lättarbetat kök. Kylskåp och ugn ska få plats under trappen. Här är en planritning till köket. (Kan ej lägga upp en pdf med alla vyer här tyvärr)

Vedboden är nu fylld till 2/3. Det är dock en hel del kvar som ska klyvas och lastas in. Svante har i alla fall en handske och vill hjälpa till. Kanske nästa gång.

Vi hade lite oväntat besök för ett par veckor sedan, en fågel tappade en oidentifierad fisk på terrassen. Abborre look-alike, men ändå inte.

Inga kommentarer: