måndag 5 juli 2010

Otroligt,

nu uppdateras bloggen igen !

Det har varit en del stiltje i skrivandet de senaste månaderna, men det händer en del på Granntomta trots allt. T.ex så blommade denna vackra tibast på senvåren.


Golfesan till El Rompido blev inte av pga av Eyafjallajökulls utbrott. Se dessa imponerande fotografier  från www.boston.com istället så blir man ödmjuk.
 
När snön och tjälen försvunnit var det dags att snygga till lite på framsidan. Där låg ett antal stenar från grundutgrävningen 2008/2009 kvar....


Efter lite hårt arbete med stubb-brytaren i höstas och med god hjälp av Svante så har stenarna slutligen förflyttats en bit på vägen till den nya stenmuren som ska byggas, förhoppningsvis med hjälp av en skicklig grävmaskinist med rotortilt (när han får tid).


Två nya stenpartier blev det och så måste gången med smågatsten bara flyttas 1 meter i sidled pga den nya entrédörren. 5 större stenar senare kunde stenläggningen börja.... Detta är en snabbfix för allt ska göras om då det nya kommunala vatten- och avloppslösningen blir färdigt  någongång . (???)



Det gamla stenpartiet på gräsmattan mot havet har tagit sig bra med vård, skola och omsorg. Birgitta är mycket nöjd. Återstår bara att sätta fart på den lilla fontänpumpen bara.


Avslutar med en sedvanlig utsiktsbild, denna gång en häftig dubbel regnbåge över Gråskälsbådan och Eggegrund.


Stay tuned, det kommer mera....

Inga kommentarer: