torsdag 14 april 2011

Spackel, spackel på väggen där

undrar vad som finast är.......


Förmiddagsfika med jordgubbar i solen. Trevligt att se tranor flytta norrut, inte särskilt diskret. Vi såg flera sådana fågelsträck.


Det blev mycket gipsande, klistrande av pappremsor, spacklande och slipande denna helg också. Köket har fått gips på alla väggar, vilket var ganska trixigt eftersom det skulle tas ur för öppningar för kylskåp, ugn, tevagn och skåp för köksassistenten, under trappen samt för takbjälkarna. Man vill ju ha lite precision så att man slipper spackla/slipa så mycket. Nischer för kylskåpet och tevagn samt fönstret i trappen ska fodras med en smal 16mm mdf som sticker ut 7mm, liksom skåpstommarna. Latexfog mellan stommar och gips och sedan målning.

Trapphuset har blivit ingipsat klart och pelaren har tyvärr av misstag blivit målad med akrylatväggfärg. Nu återstår att försöka sanera denna målning och måla över med alkydoljefärg istället som  tål handpåläggning lite bättre, för det kommer definitivt att hända mer än en gång att man tar tag om  pelaren när man ska upp eller ner. De är egentligen mot bättre vetande men om man använder alkydfärg som kan spädas med lacknafta så ska det gå (löser ej upp akrylatfärgen). Andra typer av alkydfärger, som späds med thinner eller förtunning, lär inte gå. I värsta fall får vi ta till en vattenburen alkydoljefärg (Beckers Perfekt Fönsterfärg eller dylikt)

Jag gillar dörr- och fönsteröppningar utan foder så många gipshörn går det åt. För övrigt en av Biltemas mest prisvärda produkter, 9.90 st.

Hörnen i gången in till köket blir förstärkta och vi har klämt in en 40cm garderob under trappen också.

Vi har sett något märkligt djur i viken som simmar ganska snabbt. Förslag på vad detta kan vara mottages tacksamt. Avlägsen släkting till storsjöodjuret ?

Inga kommentarer: