söndag 31 juli 2011

Vackert väder - utemålning och stenbrytning

Det har mycket fint väder den senaste tiden. Men, en dag var det lite grått:

Då la jag tätskiktet enligt konsten alla regler. Först en remsa våtrumsfolie (Casco Wetstop) i golv-väggvinkeln som limmas fast med rikligt 'gucka' (Casco Acquastop). Sedan Wetstop våder limmade på golvet på samma sätt (rikligt) och alla skarvar förseglas ordentligt två gånger med Acquastop. Naturligtvis använde jag en brunnsmanchett runt brunnen. Det är nu färdigt för klinker, bara fix behöver köpas in. Klinker och fog finns.

Annars har det varit mycket att måla den sista tiden. Lillstugan:



Vindskivor, takfot och panel på poolrummet målades också. Birgitta elegant uppklängd på stegen:

Lillstugan målades tre gånger på grund av färggenomslag  och det ser verkligen fräscht ut. Nu funderar vi bara på vilken färg dörrarna ska ha, kanske mörkröda ?


Mellan varven så arbetade vi på tomten och ytterligare ett par kvm återvanns i från naturen och har nu blivit kulturmark.

Högen med jord på köksidan är förflyttad till ett bättre ställe. Snart kan vi köra gräsklipparen ganska bra och behöver bara väja för större jordfasta stenar (som det finns ett antal av).

Fint väder och hårt arbete gör att man njuter lite extra av ett dopp i poolen. I år kör jag utan värme, men det är i alla fall 16-19 grader varmt. Det är fint.

Inga kommentarer: