tisdag 14 oktober 2008

Helgarbete igen - borttagning av gammal takpapp, städning och isolering

Strålande sol och varmt, sydvästlig vind. Vi åt lunch ute både lördag och söndag.

Jonas och jag tog bort all gammal takpapp på det gamla taket och rensade bort pappsik. Det blev två fulla släpkärror som ska till återvinningen vid tillfälle. Sopade taket och gjorde det fint. Fick bära ner rätt mycket glespanel som blev över, men vi är numera vana vid att flytta saker mer än en gång. Den gamla råsponten ser mycket bra ut och inga problem kunde upptäckas, trots att vi vet att vi har haft några läckage tidigare. Notera den slappa T-tröjan, så blir det när man bygger hus och använder sina biceps.




Vi isolerade med 145mm på övervåningen också. Mellanbjälklaget kommer inte bli något problem - rätt mycket sågande dock eftersom de ska snesågas och läggas ovanpå de befintliga takbjälkarna. Funderar på att sänka dom 28 mm så att jag kan få dit glespanel enkelt för värmeslingorna. Gjöt en platta för stolpen på altanen också.

Taket lades klart - nu saknas lite plåtarbete bara. Ser bra ut i solnedgången och i fullmånens sken.


Birgitta målade tappert vindskivor och takutsprång. Ganska trickigt och jobbigt, men kvinnor kan. Färgen räckte precis.


Vi körde även bort makadam så att Jonas bil äntligen kunde köras fram. Bromsarna hade rostat ihop något men bilen startade i alla fall. Jonas fick köra långsamt hem till Uppsala....

Inga kommentarer: