måndag 20 oktober 2008

Stomresning -dag 15 - skärmtak klara, plåtarbete och panelsättning

Veckan börjar med en gråmulen,dag med lite regn, dock ganska varmt. Kraftig sydvästlig vind.

Råspont på entre- och altantak samt underlagspapp lades och är färdigt för ytskick när det passar. Vindskivorna målades i helgen så när dom har torkat så kan hängrännor sättas upp.



Vi har valt att sätta en plåt längst ner för att få en bra avvattning för när det blåser och regnar här vid kusten blir alla ytor blöta... Vi vill inte riskera att få in vatten i grundmuren eller i den utvändiga isoleringen. Frigoliten ska täckas av en Steni sockelskiva efter vi har målat panelen i vår någongång. Foder och knutar blir smalt diskreta och sticker ut enbart 6-7mm från panelen. Dom kommer att målas i samma ljusa gråa ton som panelen. Detaljer från ett hörn och fönster nedan. Jag gillar det.



Den färdigmålade panelen, sågades upp på löpande band och den snedkapade nedkanten (15grader) fick sig en omgång grundfärg innan de sattes upp. Man misstänker att 1570 lpm inte räcker så att vi får nog komplettera senare i veckan.... (och måla)


Vi har bestämt oss för hur avväxlingen för takbjälkarna på våning två ska utföras. Limträbalkar och -pelare beställs nu.

Inga kommentarer: