tisdag 28 oktober 2008

Stomresning - dag 21 - klar !

Det sista på fasaden gjordes idag, spikning av panel och insättning av tilluftsventiler på övervåningen. Därefter rev vi ställningen, det var klart kl 12. Tiden går fort när man har kul... och många delar blev det.


Sedan sattes limträbalken och limträpelare in övre våningen för att bära upp taket, så nu är det klart för nästa steg vilket är att jag ska färdigställa allt invändigt. Detta kommer att ta tid, typ ett par år, men ska bli kul och spännande. Bloggen uppdateras efter signifikanta händelser, dvs inte alltför ofta härefter.


Huset är klart utåt, ytpapp, grundmålad panel, takavvattning och är redo att möta vintern. Det enda som saknas är takplåtar på gavlarna, med de kommer nog upp i veckan. Det ska bara till sockelskivor också, altanen ska också fixas till, stödmuren repareras, smågatstenen läggas om, fixa ytorna kring huset, ta ner några träd, bryta lite sten och stubbar, tilläggsisolera storstugan och klä den med stående dubbelfasspont ....





Ett stort tack till våra skickliga snickare från HMP, Hedesunda: Matts, Pelle, Håkan och Erik för ett utmärkt jobb som vi är mycket nöjda med. Det blev precis så bra som vi önskade och så snabbt. Vi är egentligen inte överraskade, men tacksamma. Tack, Tack !

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nu när du inte har tid att komma till Solna p.g.a. detta husbygge, så får du väl ändå vara så vänlig att du lägger upp lite bilder, så vi ser vad du håller på med.
Jag tar din tårtbit ;-)

Familjen Eriksson sa...

Vad bra det blev! Snyggt!

Du har en liten utmärkelse att hämta på min blogg om du vill...
Som en uppmuntran i höstmörkret.

Kram
Maria

Anki sa...

Grattis!
Det ser fantastiskt ut. Nu blir det väl skönt att kunna jobba inomhus de närmaste månaderna, men jag hoppas att ni unnar er välförtjänt vila också.
Grattiskramar!