torsdag 1 januari 2009

Gott Nytt År !

Tredjedagjul är det soligt vinterväder och några grader kallt. Perfekt för att ansa häcken nere vid stranden tycker jag. Det går mycket lättare när allt löv är borta och så är man garanterat fri från fästingar (tror jag). Lite muskevärk i armarna är bara nyttigt och julmaten smakar då ännu bättre. Fick godkänt av Birgitta, Jenny, Jonas och Erik.


Apropå djurliv så blev två små möss infångade, en i köksskåpet och en i grunden. (Bild saknas). Snart är dock deras sötebrödsdagar över för till sommaren ska det grävas ut under storstugan och en riktig grundmur byggas. Därefter markisoleras hela grunden och plastas in så den blir helt tät. Då ska det banne mig bli fritt från möss i huset också. Enda möjligheten att ta sig in i huset är då via röret med ellledningar till Lillstugan. Det ska tätas på något bra sätt.

I mellandagarna har vi plastat och glesat innertaket i utbyggnaden. Många tacksamma tankar till spikpistolen, som skjuter 75mm spik perfekt. Jonas och jag började sätta upp kortlingar (cc40 45*70) i mellanbjälklaget som även isolerades med 120mm stenull, fullisolerat mot ytterväggarna.



Nyåret firades på sedvanligt sätt i Uppsala med goda vänner, denna gång hos Solveig och Hans som serverade en utsökt middag med fantastiska viner bl.a. En perfekt avslutning på ett händelserikt år!. Tack Solveig och Hans!

Inga kommentarer: