söndag 25 maj 2008

Ur en grävares dagbok

Spettade, hackade, grävde, hackade, spettade, grävde, körde skottkärra, hackade, grävde, bytte T-shirt, grävde, kärrade, åt, grävde, kärrade, bröt sten, grävde, drack en pilsner, åt, sov, åt, hackade, grävde, kärrade, spettade, grävde, drack kaffe, grävde, kärrade, hackade, körde sten, bytte T-shirt, åt, grävde, hackade, körde, hackade, grävde, kärrade, drack pilsner, åt, sov, åt, grävde, kärrade, spettade, körde sten, grävde, hackade, grävde, kärrade, åt, pratade med grannen, grävde ..... fritt från vidstående barnbok.

Ensam på Granntomta denna helg och jag hinner med en hel del arbete, i stort sett är schaktgrunden nu klar, återstår finjustering av dränering och fyllning av makadam, fraktion 8-16. Det tar säkert en del tid det också och sedan ska det gjutas en sula och muras LECA block. Sedan har jag ju en del kvar att gräva ur under huset också, men det är mest löst grus (hoppas jag). Bl.a så försvann trappan på norrsidan:


En alternativ metod till att bryta sten är att spräcka den, med rätt utrustning; slägga, glasögon och en arbetshjälm, en relik från slutet av 60-talet, så går det efter ett tag.



Det var strålande solsken med nord/ostlig vind, perfekt jobbarväder. Vid 9-tiden på morgonen kommer sjöbrisen och då ser det så här på havet.

Klippte även gräset för första gången och körde lite med grästrimmern lite här och där för att hålla rent.

Inga kommentarer: