onsdag 9 november 2011

Golvvärme och takpanel på plats

I helgen var det lite drag på byggandet, mest beroende på att Jonas kom och hjälpte till. Vi började starkt på fredagen med att lägga ner resterande 82m golvvärmeslang (20mm) på övervåningen. Det är helt nödvändigt att vara två när man ska hantera en rulle på 100m och samtidigt styra ner den i värmeplåtarna i glespanel.


Det går dock fortare och fortare ju mer man lägger, men det är svettigt. I och med att vi hade så mycket slang, lade jag några extra slingor vilket innebar att vi var tvungna att bryta upp lite gles. Inget större bekymmer för två killar som varit med förr. Alla plåtar gick åt och hela övervåningen utom klädkammaren har nu golvvärme. Känns som vi inte kommer frysa.

Vi bestämde oss för att inte göra en attack på att flytta frånluftsvärmepumpen själva utan skjuter upp det till kommande helg. Istället så började vi sätta innertakspanel på övervåningen, och efter ha mätt ut första skiftet med ett snöre så att det blir rakt löpte det på bra och totalt så sattes c:a 53 kvm. Enda överraskningen var att varje skift byggde 282 mm och inte 280 som det stod i anvisningen, vilket innebar att vårt exakt uträknade klyvning av 1:a skiftet blev fel och taket är inte helt centrerat. Det skiljer 20 skift * 2 mm = 4 cm, men det är troligtvis bara undertecknad och de få utvalda som läser denna blogg som kommer vara varse om detta. Taket blev i alla fall helt OK för oss tillsvidare.



Efter lite diskussion så placerade vi även ut några nya ljuspunkter och funderade lite på ledljus i trappen och trappkopplingar. Taket är i princip färdigt, jag måste 'bara' sätta lite väggpanel på snedväggen mot sovrummet. Blir lite finlir med gerkapen tror jag.

Birgitta monterade inredningar in tvättstugeskåpen. Det är ett ELFA system. En svamptur hanns också med. Trattkantarellerna blir bara större och större. Beror troligen på den extremt varma hösten med (+10 grader varmare än nomalt).


Tack Jonas för trevliga och produktiva dagar. Välkommen tillbaka !

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan,
vad kul att ni fixar. Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Vi har just nu en golvtävling som du kan titta på! Vill du ha en liten morot kan du kontakta mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer.
/Vendela

Golvvärmekungen sa...

Snyggt installerat i glespanel!
Blir ju endel skruvande men är ju en billig och bra lösning! Kul att läsa om projektet!
Speciellt när det handlar om golvvärme...